top of page
DSC09538.jpeg

ROOSTER

COFFEE

Rooster Coffee je kavarna, pražarna in naš dom, kjer želimo, da se vsak trenutek počutite lepo. V centru Maribora lahko spoznate naše delo in poiskusite vedno sveže pražene kave ter ostalo skrbno izbrano ponudbo.

 

Potem ko smo v maja 2015 spontano, brez velikih načrtov, pričakovanj ali izkušenj odprli naš prvi lokal Rooster Lent, ki zaživi ob petkovih in sobotnih večerih, smo junija 2018 končno uresničili našo veliko željo. Željo po lastni kavarni, pražarni. In tako je zaživel Rooster coffee, majhen in preprost specialty coffee shop. Na desni majhen pražilec, vreče skrbno izbrane surove kave in nekaj vedno sveže pražene kave... Na levi kavni avtomat in vsi ostali pripomočki za različne načine priprave kave. Na sredini pipice za točeno kraft pivo in nitro cold brew. Pred vsem tem pa naše največje bogastvo - gostje, prijatelji.

Ponudba? Ob obisku boste hitro spoznali, da se vse vrti okoli kave, katero vam z veseljem postrežemo pripravljeno na vaš najljubši način. Na policah boste med drugim našli tudi svežo kavo v zrnju in pripomočke za njeno pripravo.

Popoldanska druženja s prijatelji lahko začinite z izbrano ponudbo žganih pijač, lokalnega vina ali piva slovenskih mikropivovarjev.

Hrana? Brunch meni sestavljajo hrustljavi bagel-i in »smoothie bowle« iz sadja, zelenjave, superživil in s hišno granolo. Vsak dan so v ponudbi tudi sveže slaščice.
 

Veselimo se vaše družbe na Gosposki 21, vsak dan od ponedeljka do nedelje.

 

TORKOVI DOGODKI

 • Brewing workshop: GABI & V60
  tor., 21. jan.
  Rooster Coffee
  21.01. vabljeni na delavnico priprave filter kave, kjer boste spoznali pravilne načine priprave na pripomočkih Gabi in V60. // We will evaluate the differences in techniques, share our recipes, methods and discuss the most general points of preparing the perfect cup.
 • Brewing Workshop with Jessica: AeroPress & French press
  tor., 04. dec.
  Rooster Coffee
  Tokrat vam bomo podrobneje predstavili AeroPress in French press. Spoznali boste več načinov priprave obeh zelo priljubljenih filter načinov priprave kave. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
bottom of page